Vedat Milor

Yemek ve Şarap Eleştirmeni, Köşe Yazarı

Vedat Milor sahip olduğu köklü eğitim geçmişi, yerli ve yabancı üniversitelerdeki akademik kariyeri, Silikon Vadisi’ni de ihtiva eden iş dünyası deneyimi, vizyoner bakışı ve espri kabiliyeti ile hızla değişen dünyanın hayatlarımız üzerindeki etkilerini gastronomiden örneklendirmeler ile ilham verici bir şekilde anlatmaktadır. Yaptığı konuşmalar yemek kültüründen yola çıksa da iş dünyasında başarı için çok önemli dersler ihtiva etmektedir.

Vedat Milor

Yemek ve Şarap Eleştirmeni, Köşe Yazarı

Vedat Milor sahip olduğu köklü eğitim geçmişi, yerli ve yabancı üniversitelerdeki akademik kariyeri, Silikon Vadisi’ni de ihtiva eden iş dünyası deneyimi, vizyoner bakışı ve espri kabiliyeti ile hızla değişen dünyanın hayatlarımız üzerindeki etkilerini gastronomiden örneklendirmeler ile ilham verici bir şekilde anlatmaktadır. Yaptığı konuşmalar yemek kültüründen yola çıksa da iş dünyasında başarı için çok önemli dersler ihtiva etmektedir.

İlgi Alanları
Sunum Dilleri
Türkçe, İngilizce, Fransızca
Konuşmacıyı Paylaş
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Biyografi

İstanbul doğumlu olan Vedat Milor, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde ekonomi okudu. Lise ve üniversite yıllarında farklı lokantalara gitmeyi ve farklı yemekleri tatmayı seven Milor, lisans üstü eğitim için University of California, Berkeley’e gidince orada dünyanın en kompleks içeceği, yaklaşık 200 aromaya sahip şarabı keşfetti. Farklı şaraplarla neler yenir sorusundan yola çıkarak gastronomi ile ilgilenmeye başladı.

Doktora tezi için 9 ay Paris’te kalınca da dünyanın en iyi şarap ve lokantaları ile tanıştı. Referans noktaları oluşmaya başladı. Doktora tezi ‘Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in’ 1990 senesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde, American Sociological Association (Amerikan Sosyoloji Derneği) tarafından o senenin en iyi doktora tezi seçildi.

Doktora sonrası World Bank’ta (Dünya Bankası) işe başladı. Sonrasında da, Brown University sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girdi. Princeton’daki Institute For Advanced Study’e davet edildi ve bir yıl Albert O. Hirschman’ın yanında araştırma yaptı. Stanford University’e girerek hukuk okudu. Burayı ilk yüzde 10’a girerek JD derecesi ile bitirdi.

Bir dönem Silikon Vadisi’ndeki bir şirketin hukuk işlerine baktıktan sonra Georgia Institute of Technology’de ‘kamu yönetimi’ bölümünde öğretim üyeliğine başladı. 2005 yılında Koç Üniversitesi’nde misafir profesör olarak ‘uluslararası politik ekonomi’ dersleri verirken Milliyet’te yazmaya başladı. ‘Vedat Milor’la Tadı Damağımda’ programı 2007’de başladığında, iki işi birlikte yürütmek imkansız hale geldiği için üniversiteden ayrıldı. Halen Hürriyet Gazetesi’nde hafta sonları yazıları devam ediyor. Ayrıca 2004 yılında şimdilerde Michelin yıldızına sahip bir şef olan Mikael Jonsson ile kurduğu Gastroville’in devamı olan sitesi Gastromondiale’de ve Türkçe yayın yapan gastronomi sitesi Mizanplas’ta da yazıları yayınlanmakta.

Konuşma Konuları

  • Gastronomiden Örneklerle İş Dünyasında Başarının Ön Koşulları: Ekosistem, Vizyon ve Seçicilik
  • Gastronomi Alanının İş Dünyasında Başarı İçin Sunduğu Mühim Dersler
  • Zengin Mutfağımızın Yeniden Keşfi
  • Değişen Dünya – Yeme İçme Kültürü Üzerine Etkileri
  • COVID-19 Sonrası Yemek Sektörünü Bekleyenler
  • Dünyadan Türkiye’ye; Yemek Kültürü ve Hayata Bakış
  • Yaşama Sanatı

Yayınlanmış Eserleri

  • Hesap Lütfen! (2021)
  • İstanbul 100 Lokanta (2014)
  • Lokanta ve Şarap Rehberi – İtalya (2010)

Konuşmacı Videoları

Bizimle İletişime Geçin

Danışmanlarımız, aradığınız mükemmel konuşmacıyı bulmak ve vizyonunuzu gerçeğe dönüştürmek için gereken uzmanlığa ve bilgiye sahiptir.